Onderstaand een selectie van digitale bronnen met beschrijvingen van studies en onderzoek naar klassieke muziek, muziek in het algemeen en haar context. De selectie is deels gemaakt uit een overzicht van digitale bronnen op de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Voor het inzien van een aantal bronnen wordt u om een account gevraagd. Kijk voor meer informatie op de geopende website.

Naslagwerken  
Oxford Music Online Relevante naslagwerken in het veld van de muziekwetenschap, met name The New Grove.
   
Tijdschriften  
JSTOR Arts & Sciences Database met digitaal toegankelijke tijdschriften over kunsten en wetenschappen, waaronder muziek.
e-Tijdschriften over muziek Een overzicht van digitale wetenschappelijke tijdschriften over muziek.
   
Catalogi en bibliografieën  
OpenAIRE | NL Portaal-website gevoed door Nederlandse institutionele repositories en onderzoeksinformatiesystemen, welke openbare toegang geeft tot wetenschappelijke publicaties over onder meer muziek.
OCLC
PiCarta
Toegang van OCLC tot de Nederlandse Centrale Catalogus met metadata van boeken, tijdschriften en andere materialen in beheer bij ruim 400 Nederlandse bibliotheken.
OCLC
WorldCat
Catalogus van OCLC met beschrijvingen van collecties van bibliotheken wereldwijd.
RILM Répertoire International de Littérature Musicale. Internationale bibliografie met titels van monografieën, dissertaties, en artikelen uit tijdschriften, festschriften, proceedings en essaybundels over muziek. Alle titels zijn voorzien van samenvattingen en verwijzingen.
RISM Répertoire International des Sources Musicales. Internationale catalogus met beschrijvingen van muzikale bronnen, met name handschriften. De handschriften bevinden zich in bibliotheken en archieven mondiaal.
STCN Short-Title Catalogue Netherlands. Nederlandse retrospectieve bibliografie over de periode 1460-1801 met beschrijvingen van boeken die tot 1801 in Nederland zijn verschenen, en van alle boeken die buiten Nederland in de Nederlandse taal zijn gepubliceerd.
   
Kranten  
Delpher Database met historische Nederlandse kranten, en ook historische boeken en tijdschriften.
LexisNexis Database met dagelijks geactualiseerde digitale archieven van voornamelijk Nederlandse landelijke en regionale dagbladen.