Heeft u materiaal in de bibliotheekcatalogus of het archievenoverzicht gevonden en u wilt hiervan een kopie of scan verkrijgen? Het is niet noodzakelijk om hiervoor zelf naar de Studiezaal te komen.

Kopieën of scans van materiaal kunnen worden aangevraagd door middel van het onderstaande bestelformulier. Er bestaat echter wel een mogelijke uitvoeringstermijn van 4-5 weken. Aan het leveren van kopieën of scans zijn geen kosten verbonden.

Open het Bestelformulier voor kopieën van bibliotheekmateriaal
Open the Order form for copies of library materials (English version)
Open het Bestelformulier voor kopieën van archiefmateriaal
Open the Order form for copies of archive materials (English version)


Wilt u iets binnen 14 dagen, maak dan zelf foto’s van het materiaal in de Studiezaal of neem per e-mail contact op voor andere mogelijkheden van reproductie.

Behandeling

Het bestelformulier kunt u na het downloaden elekronisch invullen en per e-mail opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het elektronisch invullen van het formulier is mogelijk als u beschikt over Adobe Acrobat Reader. Om de invulvelden in de pdf zichtbaar te maken, klikt u in Acrobat bovenaan in de menubalk op 'ondertekenen' en 'invullen en ondertekenen'. U kunt het formulier ook uitprinten en invullen, digitaal fotograferen of scannen, en per e-mail of fysiek per post versturen.

Na ontvangst wordt uw aanvraag vrijwel meteen verwerkt, maar de leveringstijd van de gevraagde reproducties kan zoals gezegd enkele weken duren.

Voorwaarden

Het laten maken van reproducties is soms in beperkte mate en alleen onder voorwaarden mogelijk. In relatie tot de Auteurswet, Archiefwet en de AVG wordt materiaal dat jonger dan 70 jaar is of waarvan de auteur minder dan 70 jaar geleden overleden is niet gereproduceerd. Voor elke vorm van openbaarmaking dient u vooraf schriftelijk of per e-mail toestemming aan te vragen. Behalve een exemplaar van de te maken publicatie en een juiste bronvermelding kan ook gebruiksrecht verschuldigd zijn wanneer het uniek of zeldzaam materiaal betreft. Dit kan gelden voor bijvoorbeeld handschriften, oude drukken en foto’s. Deze en andere bepalingen zijn opgenomen in het bestelformulier.