Het inzien van fysiek of digitaal materiaal uit de archiefcollectie kan in de Studiezaal van het Haags Gemeentearchief. 

De openingstijden van de Studiezaal zijn van
dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur
en het adres is Spui 70, Den Haag.

Het inzien van materialen uit de bibliotheekcollectie is op de Muziekverdieping mogelijk.

Afspraak maken

U kunt enkel op afspraak langskomen. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef hierbij aan welke archieven of archiefstukken, met de nummers en de beschrijvingen uit het Archievenoverzicht, u graag op de gewenste datum zou willen inzien. Uw afspraak is definitief als u per e-mail een reactie en een bevestiging heeft ontvangen.

Kopieën

Archiefstukken kunnen in de Studiezaal niet worden gekopieerd met een fotokopieermachine. Een mogelijkheid is om het materiaal zelf te fotograferen (zonder flits) met een smartphone, digitale camera of tablet computer. Materiaal op microfiches is vrij raadpleegbaar middels projectieapparaten en ook vrij van kosten met een aanwezige printer te kopiëren op standaard A4- of A3-papier. U kunt er voor kiezen materiaal te laten digitaliseren. Kijk voor meer informatie hierover bij Dienstverlening.

Huisregels

Tijdens een bezoek aan de Studiezaal van het Haags Gemeentearchief gelden een aantal huisregels. Meer algemene informatie over langskomen en inzien bij het HGA is op deze pagina te lezen.