Fysieke of digitale materialen uit de bibliotheekcollectie kunnen worden ingezien op de Muziekverdieping in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. 

Onze samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de muziekafdeling van Bibliotheek Den Haag vormt sinds januari 2022 de Muziekverdieping, de grootste openbaar toegankelijke muziekbibliotheek in Nederland. Drie gecombineerde muziekbibliotheken zijn op de 5e etage fysiek en digitaal te bestuderen middels catalogi, studieplekken en zitjes. Op dezelfde verdieping is een café.

De openingstijden zijn van
maandag 12.00 tot 20.00 uur
dinsdag tot en met vrijdag 10:00 tot 20:00 uur
zaterdag 10:00 tot 17:00 uur
zondag 12:00 tot 17:00 uur
en het adres is Spui 68, Den Haag.

Inzien en afhalen

Aangezien de bibliotheek van het NMI merendeels fysiek in het depot staat, adviseren we u minimaal één dag voor uw bezoek boeken, partituren, tijdschriften of andere materialen aan te vragen via de online bibliotheekcatalogus. Het materiaal ligt dan de volgende dag voor inzage of lening klaar bij de balie. Vrijdag na 16:30 uur en in het weekend aangevraagd materiaal ligt maandag gereed.

Terugbrengen

Het terugbrengen van geleende materialen kan gedurende alle openingstijden, dus ook in het weekend. Let op! De innameapparaten van Bibliotheek Den Haag zijn NIET bedoeld voor de inname van materialen van het NMI, deze moeten worden ingeleverd bij de balie van de Muziekverdieping.

Kopieën

Bibliotheekmaterialen uit de collectie mogen niet worden gekopieerd met een fotokopieermachine. Een mogelijkheid is om het materiaal zelf te fotograferen (zonder flits) met een smartphone, digitale camera of tablet computer. U kunt er voor kiezen materiaal te laten digitaliseren. Kijk voor meer informatie hierover bij Dienstverlening.

Piano

De Muziekverdieping beschikt over een piano met een hoofdtelefoon voor het kunnen proeven van partituren. De informatiebalie voorziet u graag van deze faciliteit. 

Zie ook