Uw zoekacties: Comité Manifestatie Nederlandse Toonkunst (Maneto)
3342-14 Comité Manifestatie Nederlandse Toonkunst (Maneto) ( Haags Gemeentearchief )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het Comité Manifestatie Nederlandse Toonkunst (Maneto) is in 1936 ingesteld door de Stichting Nederlandse Muziekbelangen (SNMB) voor de organisatie van concerten met werken van Nederlandse componisten. In 1975 fuseert Maneto samen met de SNMB en Cultuur Fonds Buma tot Stichting Het Buma Fonds.
Mariëtte van Selm heeft in 1997 in opdracht van Buma/Stemra een inventaris gemaakt op het bij hen gedeponeerde archief van Maneto over de periode 1936-1975. Het archief is in 2001 tegelijkertijd met het hoofdarchief van Buma/Stemra bij het Nederlands Muziek Instituut (NMI) als onderdeel van het Haags Gemeentemuseum in bewaring gegeven. Vanaf 2013 vormen de archieven en collecties van het NMI een bijzondere collectie van het Haags Gemeentearchief. Het archief is geheel openbaar.

Kenmerken

Datering:
1936-1975 (1976)
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het Comité Manifestatie Nederlandse Toonkunst (Maneto)
Omvang in m¹:
1,125
Beheerder:
Nederlands Muziek Instituut
Auteur:
M. van Selm (Buma/Stemra, 1997)
Openbaarheid:
Geheel openbaar