Uw zoekacties: Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL)
3342-07 Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL) ( Haags Gemeentearchief )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL) is als beroepsvereniging opgericht in 1937 voor de behartiging van belangen van woord- en toondichters in Nederland.
Mariëtte van Selm heeft in 1997 in opdracht van Buma/Stemra een inventaris gemaakt op het bij hen gedeponeerde archief van de vereniging over de periode 1937-1977. Het archief is in 2001 tegelijkertijd met het hoofdarchief van Buma/Stemra bij het Nederlands Muziek Instituut (NMI) als onderdeel van het Haags Gemeentemuseum in bewaring gegeven. Vanaf 2013 vormen de archieven en collecties van het NMI een bijzondere collectie van het Haags Gemeentearchief. Het archief is geheel openbaar.

Kenmerken

Datering:
1937-1977
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL), waarin opgenomen stukken betreffende de Stichting Pensioenfonds van de Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek
Omvang in m¹:
0,25
Beheerder:
Nederlands Muziek Instituut
Auteur:
M. van Selm (Buma/Stemra, 1997)
Openbaarheid:
Geheel openbaar