Uw zoekacties: Stichting Ondersteuningsfonds voor Muziekuitgevers (STOMU)
3342-04 Stichting Ondersteuningsfonds voor Muziekuitgevers (STOMU) ( Haags Gemeentearchief )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Stichting Ondersteuningsfonds Muziekuitgevers (STOMU) is opgericht in 1952 in eerste instantie als ondersteuningsfonds, later ook als pensioenfonds voor uitgevers. In 1962 ging het fonds met het Ondersteuningsfonds van het Genootschap van Componisten (Loman-Stichting), Pensioenfonds van Tekstdichters uit de Vereniging van Letterkundigen en Steun- en Pensioenfonds der Woord- en Toondichters op in de Stichting Sociaal Fonds Buma.
Mariëtte van Selm heeft in 1997 in opdracht van Buma/Stemra een inventaris gemaakt op het bij hen gedeponeerde archief van het fonds over de periode 1952-1962. Het archief is in 2001 tegelijkertijd met het hoofdarchief van Buma/Stemra bij het Nederlands Muziek Instituut (NMI) als onderdeel van het Haags Gemeentemuseum in bewaring gegeven. Vanaf 2013 vormen de archieven en collecties van het NMI een bijzondere collectie van het Haags Gemeentearchief. Het archief is geheel openbaar.

Kenmerken

Datering:
(1950) 1952-1962
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Stichting Ondersteuningsfonds voor Muziekuitgevers (STOMU)
Omvang in m¹:
0,125
Beheerder:
Nederlands Muziek Instituut
Auteur:
M. van Selm (Buma/Stemra, 1997)
Openbaarheid:
Geheel openbaar