Uw zoekacties: Buma/Stemra
3342-01 Buma/Stemra ( Haags Gemeentearchief )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Organisatieontwikkeling
Archief
Openbaarheid
Noten
Inventaris
2. Taken
2.2 Gebruik beschermd werk
1403-1759 Correspondentie met rechthebbenden over en lijsten met opgave van hun rechten op achtergrondmuziek of tekst in specifiek films, 1949-1972
3342-01 Buma/Stemra
1. Inventaris
2. Taken
2.2 Gebruik beschermd werk
1403-1759
Correspondentie met rechthebbenden over en lijsten met opgave van hun rechten op achtergrondmuziek of tekst in specifiek films, 1949-1972
Datering:
1949-1972
Uiterlijke vorm:
354 omslagen en 3 pakken
NB:
Deze stukken werden apart bewaard van die welke de algemene registratie van lidmaatschap en werken betreffen. Deze zijn te vinden in rubriek 1 van de inventaris. Delen van de naam die de bedrijfsvorm aangeven zijn doorgaans weggelaten. Een omslag in deze serie kan ook slechts één stuk bevatten. Stukken betreffende een persoon of bedrijf dienden eerst samengevoegd te worden; de administratie van de Buma was aan dit werk begonnen maar had het niet voltooid. Sommige nummers bevatten stukken die uit drie verschillende omslagen afkomstig zijn.
Organisatie: Haags Gemeentearchief