Op zondagmiddag 13 november kunt u in de Doelen in Rotterdam kennismaken met de koorwerken van componiste Johanna Bordewijk-Roepman (1892-1971). Het concert zaal plaats vinden in de zaal die de naam draagt van haar enige docent, de dirigent Eduard Flipse.

De Koninklijke Mannenzangvereniging Orpheus, die in 1937 onder leiding van Eduard Flipse de première bracht van haar eerste officiële compositie De Boere-charleston, zal dat stuk deze middag opnieuw uitvoeren. Daarnaast treedt het Rotterdamse gemengd koor Ad Libitum op met enkele andere koorwerken. Elly Kamp, de biografe van het echtpaar Bordewijk-Roepman, geeft een toelichting op het leven van de componiste en ook zal er worden verhaald over Eduard Flipse, zijn betekenis voor Johanna en zijn werk als koordirigent bij Orpheus.

Organisatie: Bordewijk Genootschap: https://bordewijkgenootschap.nl/
Zondag 13 november 2022, aanvang 13.30 uur

De Doelen, Rotterdam, Eduard Flipsezaal
Toegang 20 Euro. (incl consumptie) via kaartverkoop de Doelen

Meer weten?
Lezen
Elly Kamp, Ferdinand en Johanna Bordewijk. Dubbelbiografie van de schrijver F. Bordewijk en componiste J. Bordewijk-Roepman, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, 2016. 

Johanna Bordewijk - Roepman a short biography in English

Spelen 

Haar composities zijn uitgegeven bij Donemus, o.a. in de serie Forbidden Music Regained. webshop Donemus werken Bordewijk - Roepman

Het Bordewijkgenootschap bereidt momenteel enkele bundels met al haar koorwerken voor. 

Luisteren:
Sechs Lieder

Onderzoeken: De collectie van Bordewijk - Roepman is ondergebracht bij het NMI. inventaris