Maandag 17 januari 2022 opende de Muziekverdieping haar deuren op de volledig vernieuwde 5de verdieping van de Centrale Bibliotheek Den Haag aan het Spui. Dankzij de gecombineerde collecties van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de muziekafdeling van Bibliotheek Den Haag en het Nederlands Muziek Instituut is de grootste openbaar toegankelijke muziekbibliotheek in Nederland ontstaan!

In de open opstelling vindt u bladmuziek, boeken over muziek, muziektijdschriften, naslagwerken, series van belangrijke muziekedities, CD’s en DVD’s. Er zijn zitjes en studieplekken om zowel fysiek als digitaal materiaal te raadplegen en de komende maanden wordt de verdieping verder ingericht met studiecellen met piano's, een concertpodium en een bar. Door het jaar heen zullen er gerelateerd aan de collectie talloze lezingen, voordrachten en concerten georganiseerd gaan worden.

Muziekverdieping Centrale Bibliotheek Den Haag Opening 2022 01 17 tnImpressie van de nieuwe Muziekverdieping

Dienstverlening

Voortaan zal het uitlenen van boeken van het NMI vrijwel geheel plaats vinden vanuit de Muziekverdieping. Bibliotheekmateriaal dat online is aangevraagd kunt u afhalen en/of inzien op de vijfde verdieping van de Centrale Bibliotheek Den Haag. Oude drukken en bijzondere of kwetsbare materialen blijven uitsluitend te raadplegen in de Studiezaal van het Haags Gemeentearchief in het atrium van het Stadhuis. In dergelijke gevallen krijgt u altijd een bericht en wordt voor u een afspraak ingepland in de Studiezaal.

Wilt u boeken of partituren lenen uit de collectie van het NMI dan moet u geregistreerd zijn als lid van het NMI. Dit is vrij van kosten. Aanmelding kan aan de balie op de Muziekverdieping of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u materialen lenen uit de collecties van het Koninklijk Conservatorium of Bibliotheek Den Haag dan moet u lid zijn van Bibliotheek Den Haag.

Aangezien de bibliotheekcollectie van het NMI merendeels fysiek in het depot staat, adviseren we u minimaal één dag voor uw bezoek materialen aan te vragen via de online bibliotheekcatalogus. Het materiaal ligt dan de volgende dag klaar bij de balie van de Muziekverdieping. Vrijdag na 16:30 uur en in het weekend aangevraagd materiaal ligt maandag gereed.

Terugbrengen van materiaal

Het terugbrengen van geleende materialen kan gedurende alle openingstijden, dus ook in het weekend.

Let op! De innameapparaten van Bibliotheek Den Haag zijn NIET bedoeld voor de inname van materialen van het NMI, deze moeten worden ingeleverd bij de balie op de Muziekverdieping.

Openingstijden van de Muziekverdieping

Maandag 12:00 - 20:00 uur
Dinsdag 10:00 - 20:00 uur
Woensdag 10:00 - 20:00 uur
Donderdag 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
Zondag 12:00 - 17:00 uur

De Studiezaal van het Haags Gemeentearchief blijft het adres voor het inzien van de archieven van het NMI.

Muziekverdieping Bibliotheek Den Haag opbouw 1Detail

Zie ook